DunKerQue - Frankrig

>> tirsdag den 11. august 2009

Mandag d. 10 august 2009
51°02.598 N
002°22.410 W



S/Y Dania er langt om længe, dvs. efter 10 dages sejlads, kommet til Frankrig! Nærmere betegnet er vi kommet til DunKerque der ligger i Nord Frankrig tæt ved Belgien.
Fredag morgen sejlede vi fra Kiel gennem Kieler Kanalen og endte derved i Elben efter 100 km. sejlads for motor.

Vi havde forinden vi tog afsted gennem Kieler kanalen, nogle gode dage i Möltenort, der ligger 1.5 sømil fra Kieler kanal slusen. Vi havde ikke planlagt at skulle ligge så mange dage der, men vi blev nødsaget til det, da der var en del reparationer der skulle gøres. Ud over at arbejde kun i disse dage, brugte vi aftenerne på at fiske, læse, lave god mad, klippe kaptajnen og sejle i vores dinghy.








I Kieler kanalen skal man gennem 2 sluser, som sikrer at der er konstant 11 m. vandstand i kanalen. De 11 m. var ikke så vigtige for os, men derimod de meget store container skibe, der også bruger kanalen flittigt. Da kanalen ikke er mere 102 m. på det smalleste sted, er der ikke meget plads at komme efter, når de store skibe kommer forbi.







Vi havde undervejs oplevelsen af en af de syv plager, der er beskrevet i Biblen. Denne plage var dog ikke græshopper, men derimod svirre-fluer. Vi oplevede at båden blev invaderet af minimum 2-3000 svirre-fluer, som vi ikke kunne komme af med, medmindre vi slog dem ihjel. Derfor var det også dagen, hvor vi alle tre opnåede at slå mere end 10 fluer ihjel med et smæk... så udtrykket, der ellers ofte bliver brugt i danske sammenhænge (to fluer med et smæk) er blevet opgraderet og har fået en ny og meget virkelig betydning for os.





Vi fortsatte derefter uden stop videre ud i tysker bugten, der trods en god vejrudsigt, viste sig fra en ikke så indbydende side. Det blev en nat med rigtig mange lyn og torden og heraf også en masse regn. Som sådan var vinden god og ikke særlig kraftig, men det var noget af en oplevelse at sejle mellem alle de lyn, hvilket vi ikke havde prøvet før.

Vi har sejlet 4 dage uden at gå i havn og tysker bugten har vist sig fra mange forskellige sider. Vandet er blevet mere blåt og dagen efter mere grønt. Der har været havblik og der har være 2 meter høje bølger. Der har været ingen vind, hvor vi med held har kunne bruge vores spiler med stor succes og der har været meget vind og modstrøm, hvor vi har været nødt til at rebe vores storsejl og bruge vores fok. Natsejladsen har været noget speciel og meget smuk, eftersom vi har sejlet rundt mellem meget oplyste boreplatforme og store tank-og containerskibe. Det har været ekstra specielt, eftersom vi nu er begyndt med at følge vores vagtskemaer, hvilket betyder at vi hver har vagter af 3 timer ad gangen. Dette fungere rigtig godt og såfremt den, der er på vagt, har brug for én af de to andre, der formentlig sover, så kan han bare kalde dem på radioen, som ligger ved siden af den, der skal på vagt næste gang.





4 dages sejlads har gjort at vi har tilbagelagt ca. 420 sømil fra Kiel til DunKerQue i Frankrig. Dette betyder at vi nu har ca. 350 sømil tilbage, før vi er i Brest, som er det sidste stop inden Biscayen. Det næste stræk vi skal ud på, bliver lidt mere krævende end tidligere, da tidevand, strøm og trafik bliver kraftigere gennem den engelske kanal. Vi har set at vejrudsigten for de kommende dage, ikke gør det muligt for os at sejle afsted før end på søndag. Det er lettere frustrerende for os alle 3, eftersom det tvinger os til at blive i havnen, hvilket betyder udgifter i forbindelse med havnepenge, samt at vi ikke kan komme videre ned mod Biscayen. Vi har taget en beslutning om, at vi bare må få det bedste ud af det og bruge tiden til at top-tune båden og yderligere forberede os. Der er ingen grund til at tage dumme beslutninger og tage ud i det dårlige vejr, selvom vi allerhelst gerne vil videre vest på.

Heldigvis har vi fået en god plads her i havnen, som desuden har 5 -6 meter tidevand, hvilket er ret fantastisk at observere og meget usædvanligt i forhold til hvad vi ellers er vant til i Århus.

Vigtigt for os i denne situation er måske, at vi bliver mindet om, at det her også er en del af rejsen og derfor skal vi opsøge mulighederne for at opleve, allerede her i DunKerQue i Frankrig... det er jo´ vel ikke kun Caribien der byder på gode oplevelser?

Venligst,
S/Y Dania

0 kommentarer:

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP