Stadig Dunkerque

>> lørdag den 15. august 2009

Lørdag d. 15 august 2009




På grund af vejrforholdene, har vi nu været tvunget til at blive liggende i marinaen i Dunkerque. Det er mærkbart på os alle 3 at vi virkelig snart ikke gider blive liggende her... vi vil vest på til Brest og Biscayen.
Det er sådan, at man som en tommelfinger regel siger, at der i august måned, er 3 storme i Biscayen og i september stiger antallet eksepotentielt. Netop derfor har det været lidt paradoksalt, at vi alt i mens vi har ligget her i Dunkerque, har kunne se at vejret i Biscayen, de sidste mange dage, har været perfekte i forhold til vindstyrke og vindretning. Men sådan er det nu bare engang! Vi er underlagt noget større og dette må vi bare acceptere, hvor end vi gerne bare ville videre.
Men som nævnt i tidligere indlæg, så har der været enkelte ting på båden, som vi har været nødt til at reparere. Vi er ved at være nået i bund med de ting som var et "must" og yderligere ting, som vi gerne ville have lavet, men som ikke var på 1. pladsen over ting der skulle laves, er vi også kommet omkring. De sidste par dage er derfor gået med at forkorte vores storskøde, skille ad og rense alle vores skøde- og faldspil, teste vores solsejl, vindsluse, installere vind og vejr programmer på vores computere, montere vores nye galvaniserede fiskestangholdere, opgradere vores fiskeudstyr, så de er klar til tun og marlin.... og så er der vores elektricitet ombord! Ja lige netop den sidste del, har givet begynde grå hår i hovedet på Anders og Lasse. De har været flittige, organiserede og ordentlige i deres søgen efter den "forsvindende strøm". Tilsyneladende er der noget strøm, som forsvinder. Hvor det forsvinder hen vides endnu ikke... men en ting vi ved er, at vi skal finde synderkablet eller måske kablerne, der er skyld i roddet. Efterhånden er der ikke de kabler, samlinger, batterier, afbrydere, sikringer som de ikke har målt på. De har målt volt, ohm og ampere, vekselstrøm og jævnstrøm, plus og minus, modstand, forbrug, sol og vind... alt sammen som en del af søgningen efter, ikke den hellige gral, men efter den forsvundne strøm. Anders kommenterede endnu engang i dag, at selvom det var irriterende at de endnu ikke havde fundet problemet, så havde de lært rigtig meget af det og det ville uden tvivl gøre tingene nemmere frem over. Lasses kommentar, var derimod "effektive NEJ, flittige JA!"


Vores nye solsejl, som Marie og Dennis har arbejdet på at optimere.



Vindsluse i stævnen, der er med til at køle båden.


Alt har ikke været arbejde og vi har også fået set os omkring i byen. Primært for at købe mad og andet udstyr ind. En tur i vaskeriet er det også blevet til og selvom vi godt kender til deres siesta hernede, som er der, hvor franskmændende holder fri fra arbejde fra kl. 12-14, hvor de, som Anders så fint siger "sover, spiser, drikker rødvin og har sex". Så selvom vi godt kender de tidspunkter, så er lykkedes os at tage af sted ud at handle i netop dette tidsrum og derfor komme frem til butikkerne og se, at der er 2 timer til de igen åbner. Selvom vi er 3 personer og derfor burde være mindre distræte end én person kan være.... ja så må vi desværre være ærlig, at i vores tilfælde, så er det ikke lige tilfældet.

Et sted hvor der er plads til at være distræt eller måske mere korrekt, hvor vi kan være meget afslappet, er i forbindelse med fiskeriet i havnen. Rundt omkring båden svømmer der multer rundt, som er fra 1-4 kg. De kan blive større, men dem vi har set er i dette leje. Med vores ny erhvervede fiskeudstyr og med et stort ønske om, at nedbringe udgifterne i vores madforbrug væsentlig, ved at fiske og fange fisk, så var det på tide at vi gjorde en indsats for at indfri dette ønske. Fiskene var der tydeligvis og vi ved at netop multer, fanges på franskbrød i overfladen. Vi havde, da vi lå i Möltenort marina, forsøgt at fange multerne, som vi så der. De var noget større end dem vi ser her i Dunkerque, men vi kunne ikke fange dem. Så da vi endelig her i Dunkerque, så at fiskene var meget aktive og at de spiste det brød vi kastede ud til dem, ja så burde det være lige til at gå til. Vores antagelse var rigtig og gennem de sidste 3 dage, er der blevet fanget 4 fisk og mistet nogle stykker... og som lystfisker må jeg sige, at det altid er de største man mister, eller måske er bare noget som gør det mindre vanskeligt at acceptere, at man ikke lige havde spændt bremsen ordentlig, bundet knuden rigtig eller ikke brugte nettet optimalt, da man forsøgte at nette fisken. Lad det blive i det uvisse!

Vi fik dog som nævnt, landet nogle multer og den ene blev tilberedt i vores cobb gril. Det var godt og tilfredsstillende at fange egen mad og derefter faktisk nyde det.



Anders midt i en fight, hvor man tydelig kan se at de er nogle gode fightere, der ikke giver op uden kamp.



Lasses fine multe... der også var hans første fisk i meget lang tid!


Multen som Lasse fangede, som vi herefter tilberedte og spiste med stor fornøjelse


Den første multe vi fangede, som dog også igen blev sluppet ud igen i det fri.


Lasse hjælper her Dennis med at afkroge den første fisk der blev fanget.


Anders med endnu en flot fisk, som også var den største af alle dem vi fangede.


Dennis hjælper her Anders med at lande en af de multer han fanger.


Her ses en multe, der svømmer med line og krog i munden under en god fight


Endnu en af Anders fangster... han har flere gange efterfølgende omtalt, at han simpelthen næsten ikke kan vente til, at fiskene bliver større... meget større!


Vejret i morgen søndag viser modvind, men ikke mere en 6-8 knob, hvilket gør det muligt for os at drage videre. I morgen skal der derfor hentes gas, fyldes diesel og vand på, købes ind og pakke båden, så den er klar til en forhåbentlig god sejlads.

Venligst,
S/Y Dania

0 kommentarer:

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP