Arken – Las Palmas

>> mandag den 12. oktober 2009

12 oktober 2009
28°07.909 N
015°25.513 W



Vores ankerplads uden for Las Palmas... stedet hvor ARC´en begynder !


Kokken er ca. 1 søndag morgen, det er buldermørkt da månen ikke er fremme på nattehimlen. Alt hvad vi kan se omkring os er hundredvis at lys i mange farver. Vi har netop for sejl passeret to store tankskibe for anker uden for indsejlingen til Las Palmas havn og marina. Så er vi næsten fremme ved Las Palmas - Gran Canaria…

Vi havde forinden vores afsked med Madeira beregnet at vi ville skulle bruge omkring 57 timer på sejladsen, da der var meldt meget svag vind fra nordligere retninger og at vi derfor nok skulle regne med at sejle for motor (dunkedyret) en del af vejen hvis ikke hele vejen. De 57 timer ville også betyde, at vi ville komme frem til Las Palmas når det var lyst, hvilket vi altid foretrækker, når vi skal ankre op et nyt sted, eller lægge til i en ny marina. Afskeden med Calheta på Madeira skete derfor sent om aftenen i roligt vejr og for motor. Det er fantastisk smukt at se bjergene med de mange lys fra gadelygter og huse om natten. Det ligner hundredvis af gyldne stjerner, der lyser op for os og viser, at her er der land. Det er en af de mange smukke syn vi, som sejlere, møder hver gang vi passerer land om natten.
Ikke mere end to timer efter afgangen fra Calheta, begyndte vinden at vise sig, og i vores opstemthed, over måske ikke at skulle sejle for motor, satte vi hurtigt både storsejl og genua….

Dennis´ kæreste Marie og hendes to børn, Nora og Liva, ankommer til Las Palmas i morgen aften og derfor besluttede vi os for at tage af sted, til trods en melding om svag vind. Det viste sig at blive 2 døgn med den mest perfekte vind og vel nok én af de bedste sejladser på vores tur! Sådan kan man jo også blive positivt overrasket over vejrudsigten. Perfekt vind for os er, når vindretningen er vinkelret ind på båden (halvvind), eller lidt foran (foran for tværs) og ca. 7-8 m/s. Det er der vores båd synes at ligge mest roligt i de store Atlanterhavsdønninger, og det gør både søvn, madlavning og andre gøremål uendeligt meget nemmere… den mest ubehagelige sejlads for os er når der mangler vind, hellere for meget end for lidt.


Anders har her fanget en mindre tun.


Undervejs lykkedes det os igen at fange fisk med vores gummiblæksprutter hængende efter båden. I alt fangede vi fire tun og en mahi mahi, og vi mistede også et par stykker. Desværre var de alle i den lille ende og vi har stadig de store fisk til gode - men nu bestemmer vi jo heller ikke selv om det er store eller små fisk der bider på. Nu vi er ved dyr, kan vi også nævne at vi undervejs også så en stor havskildpadde passere os, og så flyvefisk som vi tidligere har set. Og nå ja, så er der et lille firben der har taget bolig i vores salon, og den er ikke sådan at fange, så den får sikkert lov til at fortsætte turen med os…

Det er tydeligt at mærke på os, at vi er ved at have oparbejdet en hvis rutine med hensyn til at leve når vi sejler. Vi er alle ret enige om, at det måske lige kan tage op til et døgn før vi har fået ”søben” hver gang vi tager et nyt sted hen, men alting virker efterhånden nemmere for os specielt når vi sejler… Vi talte i går om, at vi egentligt ikke synes at det her langturssejlads er så svært, og at mange af de bekymringer og overvejelser vi gjorde os forinden turen ikke i praksis har vist sig at være problematisk (Vi tager her forbehold for Nemesis). Om det er fordi vi har forberedt os så grundigt forinden turen, at vi ikke finder det så svært, eller om det rent faktisk er nemt, er jo svært at sige, men vi vil nok ikke tøve med at sige til folk, at de bare skal springe ud i det - for det kan virkeligt gøres af alle, bare man har lyst til det…

Nu ligger vi som nævnt ved Las Palmas på Gran Canaria. Vi ligger ikke i marina da der er mulighed for at ligge for anker lige uden for den. Her ligger vel omkring 40 både omkring os og flere kommer hele tiden til – Marinaen er desuden reserveret sejlere der skal deltage i ”The ARC” – Arken som er en transatlantisk kapsejlads for langturssejlere. De tager starten her fra Las Palmas den 22. november og ender på Barbados i Caribien efter 14-21 dage. Omkring 220 både deltager i denne kapsejlads….

Vi deltager dog ikke i sejladsen og har desuden planer om at besøge Cap Verde øerne inden vi tager over Atlanten. Øerne ligger meget isoleret ude i Atlanterhavet ca. 800 sømil syd de Kanariske øer, så vores tur bliver ganske vidst noget længere af denne afstikker, men mange sejlere mener, at er det værd at besøge disse øer inden vi sejler over søen….

Endnu engang har vi mødt nogle sejlere, som vi tidligere har set i Spanien. Der er tale om Poul Erik og Jacob fra båden Dulcinea, som hører hjemme i Ballen på Fyn. Det er sjovt med gensyn af kendte ansigter undervejs og høre hvordan deres oplevelser har været på vej hertil. Vi mødtes med dem på ”Sailor Bar ”, som gæster mange af de langturssejlere, der er her fra hele verden og havde en rigtig hyggelig aften med dem. Trods en aldersforskel på nok 30+ virker det altid som et ligeværdigt samvær vi har med andre sejlere. ”Herude” betyder alder ingenting og det er den samme drøm vi udlever. Det er for os også en rigtig givende oplevelse.


Caféen (Sailors Bar) hvor vi i Las Palmas redigere vores hjemmeside og skyper hjem.



Dennis skyper her sammen med en af hans studerende fra KaosPiloterne.


Nye danske venner i deres cockpit på båden Dulcinea.


Dennis fortæller sikkert her en historie... sikker noget om fiskeri!


I morgen aften tager Dennis til lufthavnen og henter kæresten og børnene og har derefter det privilegium, (foruden gensynet med kæresten og børnene), at bo på hotel i en uge. En hel uge med både koldt og varmt vand, en stor seng, evt. aircondition, badeværelse med bruser (evt. karbad), morgenmadsbuffet i hotelrestauranten osv.…. Og det glæder han sig til!

Vi hører at vejret i Danmark begynder at vise sig fra sin koldere og mere golde side. Vanterne kommer snart frem og dagene bliver kortere. Husk på derhjemme... at naturen har sin måde at afslutte på og forberede til en ny begyndelse. Så se denne mulighed, dette efterår og denne vinter som en mulighed for at afslutte det, som i vil afslutte... og give mulighed for at påbegynde de nye drømme og ønsker, som ligger forud i tiden.


Venligst,
S/Y Dania

0 kommentarer:

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP