Fiskeri og Spaghetti Western

>> fredag den 23. oktober 2009

23 oktober 2009


Dennis med turens største karpe på 14,5 kg.


For 15 år siden, havde Lasse og Dennis en drøm, sammen med deres fælles ven Simon. Drømmen bestod i, at rejse til Gran Kanarie og fiske efter karper i en sø ved navn Embalse de Chira. Dengang gik de i 8 og 9 klasse og måske derfor, blev det ikke til noget eller måske det var andre omstændigheder, der var i spil.

I allefald... 15 år senere og ved tilfældighed, så er Dennis og Lasse kommet tæt på deres tidligere drøm og mål. Dennis havde af den grund undersøgt, hvilke muligheder der i dag var for at fiske i denne sø. Mange hjemmesider blev besøgt og drømmene begyndte på ny at blomstre. Lasse fangede med det samme drømmen og der gik ikke lang tid før end Anders velvilligt, kom med på idéen om at fiske i søen, når vi ankom til Gran Kanarie.

Dennis fik besøg af Marie og pigerne fra Danmark, så Lasse tog over og koordinerede alt med guiden, der arrangerede disse ture.

Det blev onsdag morgen, bilen blev lejet og halvanden times kørsel i bjergene stod foran os. Indkøbene til turen var overstået og begejstringen ved tanken om, hvad vi netop skulle bruge de næste par dage på, var tydelig at mærke. Det skal her siges, at Lasse og Dennis, samme dag som Dennis fik besøg, havde mulighed for at køre forbi søen, for at finde ud af hvor den lå. Dette gjorde de og i den forbindelse så de mange store fisk svømme i overfladen, hvilket, gjorde spændingen og begejstringen ekstra stor.

Vi ankom til søen, efter at have været inde at købe en oppustelig kajak/kano, som vi både ville få brug for ved søen, samt ville nyde stor gavn af fremover i Caribien. Keith, vores semi-guide, eller rettere sagt vores fiskegrejs-udlejer, ventede på os og udleverede vores grej og fortalte hvordan og hvor vi skulle fiske.

Hurtigt kom vi helt ned til søen, fik pakket ud og efter et par timer, var vi klar. Selvom vi var klar, var det som om fiskene (karperne) ikke helt var klar endnu til at blive fanget. Det var først hen mod aften, at den første fisk bed på. Herefter kom fiskene på stribe og den første aften/nat blev det til 6 fine fisk på land, som selvfølgelig også blev sat ud igen.

Dagen efter faldt temperaturen, og det påvirkede fiskeriet, hvilket resulterede i, at vi i det kommende døgn, ikke fangede mere end 1 fisk. Det gjorde dog ikke noget, for måske vigtigere end alt andet var, at vi var ude i naturen, med telt, bål, stilhed og hinanden.

Det blev i alt til to dejlige dage ved søen, som for Lasse og Dennis var mere end bare en fisketur... det var en barndoms drøm, der blev vækket til live og ført ud i livet.



Anders med hans første Karpe nogensinde og så endda på 8 kg.


Lasse med en flot fisk på 8 kg. fanget om natten.


Anders her med endnu en Karpe, på 6.5 kg.


Lasse har her en ny personlig rekord på hele 13,5 kg.


Vores udsigt over søen og bjergene.


De to telte vi boede i... Omgivelserne meget lig, dem vi ser i gamle cowboy film, hvilket skyldes, naturen på Gran Canaria, tidligere er blevet brugt til utallige spaghetti western film.


Lasse med en large-mouth bass, hvilket var en uventet fangst.


Anders er ude at sejle i den nye kajak/kano, som vi helt sikkert vil blive glade for. Den hvide linie på klipperne i baggrunden viser højden af vandstanden om fåråret...


En karpe bliver her genudsat, efter en kort foto-session.


Dennis fik turens største og turens mindste... det her er den mindste, på godt 3-4 kg.


Søen er skabt ved hjælp af en dæmning, og karperne er udsat, for at holde søen ren for grøde og myggelarver. Her ses dæmningen der er cirka 15 m. høj. Der er ca 60 søer aff denne slags på Gran Canaria, og de anvendes primært som vandreservoir til landbrug og de mange gartnerier på øen. Derfor var vandstanden også meget lav her ved efteråret inden regnen begynder...



Venligst,
S/Y Dania

0 kommentarer:

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP