Postkort Caribien – så er det Tobago Cays!

>> fredag den 26. februar 2010

Tobago Cays – St. Vincent & Grenadinerne
Søndag den 14 februar

12°37.838 N
61°21.440 W





Tobago Cays er en stor fredet marinepark lige øst for Mayreu, og siden vi ankom til Caribien har alle sejlere der har været der, rost stedet til skyerne – så selvfølgelig skulle vi besøge det.
Vi ankom ved middagstid og blev hurtigt betaget af de mange små øer, og det store rev, der omkranser den fredede naturpark. Øerne er ikke beboede og den eneste grund til at man overhovedet kan ankre op ved Tobago Cays er grundet det kæmpestore rev der beskytter mod bølger fra Atlanterhavet. Næsten lige da vi havde smidt ankreret på den fineste sandbund, og Mikkel og Lasse var i gang med frokosten, opdagede Dennis en masse stingrays (pilerokker) under vores båd – så han hoppede hurtigt i vandet for at se på de sjove fisk. Anne der ikke tidligere har set rokker hoppe også hurtigt i vandet med snorkleudstyr på efterfulgt af Anders.



En større gruppe rokker, der er i færd med deres parringsritualer.




Området er også kendt for at have mange havskildpadder – og at der rent faktisk er mange blev hurtigt bekræftet da vi tog en snorkletur, over til et område, der er afspærret for ankerliggende både. Hurtigt fik vi øje på en skildpadde og dernæst endnu flere. Skildpadderne var så tamme at de uden videre fortsatte med at spise græs fra bunden selv om vi svømmede helt ved siden af dem. Fed oplevelse! Det er noget helt specielt hver eneste gang, vi enten ser hvaler, eller skildpadder på nært hold og her kunne man bare stikke hånden frem og klappe dem (hvis man ellers måtte)…





Green-back turtle





Mikkel tæt på en af de mange skildpadder.


Mikkel og Anne i et ømt øjeblik.


Tobago Cays bød også på de helt perfekte forhold for kitesurfere - så Anders og Lasse pakkede grejet, og sammen med Anne, Dennis og Mikkel tog vi ind til den nærliggende ”klassiske” Caribiske paradisstrand for at snorkle, ligge på standen og kitesurfe. Der var rigtig fin snorkling rundt om den lille og Dennis stødte på skallen fra en megahummer som han vurderede havde været omkring 5-6 kg da den levede ! sådan en kleppert gad vi godt fange i live- desværre er alt fiskeri forbudt i marineparken.
Anders og Lasse fik kites´ne i luften og havde den mest perfekte surf-dag , næsten stabil vind og relativt fladt vand inde bag det store koralrev. Endelig! Vinden har ellers tidligere på turen altid været dårlig når vi ville ud at surfe, men denne gang var det helt perfekt…..
Dog lykkedes det Lasse at brænde læberne så meget i solen at de boblede helt op om aftenen med blæner og armene blev også godt ristet, men hva´ , når man glemmer solcremen i den hårde sol samtidigt med at man har det sjovt, er det nu engang den pris man må betale!


Anders laver her et flot højt hop ved hjælp af hans kite.







Tobago Cays er det klassiske ”postkort Caribien” – så hvis man er til hvide strande, blåt vand, palmer, skildpadder og farvestålende fisk i vandet, er det helt sikkert et stop værd hvis man kommer forbi det…




Vild leguan i naturlige omgivelser.


Cuttlefish - blæksprutte.


Viftekoral.





Kæmpe søstjerne.


Angelfish, der kunne sprede sine "vinger" ud.


Kæmpe bjerg af konkylier, samlet af lokale fiskere.


En af de mange små øer på Tobago Cays.


Mikkel og Dennis bruger tiden på at åbne kokosnødder.

Efter tre dage gik turen videre tilbage øen Bequia for at tanke ferskvand og dernæst videre til St. Vincent hvor vi for næsten tre uger siden hentede Mikkel og Anne.


Venligst,
S/Y Dania

0 kommentarer:

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP