Hurtig sejlads, kraftig vind og masser af delfiner

>> fredag den 18. september 2009

Onsdag d. 16 september 2009.
38° 41.475 N
009
° 25.376 W




Turen gik denne gang fra Leixoes til Caiscas nær ved Lisabon. Vi havde omkring 170 sømil foran os og havde kalkuleret med at skulle bruge cirka 30-35 timer på at tilbagelægge distancen. Vejrudsigten viste at der skulle være en god vind på turen, men vores erfaring sagde os, at hvis vi sejlede nær kysten, så ville vejrudsigten ikke nødvendigvis holde vand. Lasse havde derfor lagt vores waypoint cirka 10 sømil ude, for at nå vinden og ligeså vigtigt, for at undgå de mange uafmærkede fiskegarn langs Portugals kyst.
Vinden var uden tvivl tilstede og den førte os af sted i gennemsnitlig 7-9 knob. Til tider var den oppe over 10-11 knob og Lasse så endda GPSén vise 15.5 knob på vej ned af en bølge. Dette betød også at det kun tog os 25 timer at tilbagelægge distancen, selvom vi sejlede mere end 25 sømil ud af kurs, for at bevare den optimale vind. Så endnu engang slog vi vores egen rekord i længste dags mål, som nu er 180+ sømil på 24 timer.
Det var selvfølgelig alt sammen godt nok! Den anden side af at sejle så hurtig er, at det også betyder relativ store og uens bølger (bare rolig mødre... de var ikke enormt store). Dette resulterer i, at det bliver vanskeligere at bevæge sig nede i båden, uden at blive sløj og søsyg. Derfor blev det denne gang skipper Lasse, der måtte overgive sig til Kong Neptuns vinde og bølger og give afkald på morgenmaden... og aftensmaden, som han var nede for at lave. "He gave one for the team..." som man siger.

Turens højdepunkt var, da mere end 20 delfiner kom tæt ind til båden og fulgte vores båd i mere end 30 minutter, alt i mens vi blæste af sted med mere end 9 knob. Anders greb cameraet og skød løst, Dennis styrrede båden og Lasse tog fordækket og nød de mange delfiner. Vi håber i nyder disse billeder.





















Vi bliver nogle dage i Caiscas og får lavet nogle af de ting på både, som har brug for servicering. I morgen vil vi dog ind til Lisabon og se nogle af de ting, som byen tilbyder turisterne. Mon ikke der kommer nogle billeder og fortællinger herfra?

Et spørgsmål til jer derhjemme i stuerne er: " Hvad skal vi opleve og se på Madeira? De Canariske Øer? Cap Verde?

Vi håber på i har nogle fif til os!


Venligst,
S/Y Dania

0 kommentarer:

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP