Red Bull Air Race World Championship i Porto

>> onsdag den 16. september 2009

Lørdag d. 12 september 2009


Air Race fly midt inde i Portos dal.


Så blev det dagen vi havde glædet os til. Vi havde nogle dage inden vi kom til Leixoes, hørt at der skulle være en stor begivenhed i den nærliggende by Porto. Vi tog metroen om formiddagen til Porto, der ligger ca. 20 min kørsel fra byen vi bor i. Målet var at se verdensmesterskab i ”Air Race” – som er racerløb for fly! Banen er lagt ud på floden midt i Porto og består af høje oppustelige pyloner som flyverne skal passere på tid. Lidt ligesom slalom på ski, bare med flyvemaskiner der kommer med en fart på ca. 350 km/t. Det behøves nok ikke at forklare at dette nok må betegnes som en ekstremsport, der godt kan være lidt mere farlig end tennis. Flyene flyver ekstremt tæt på vandet og lavede loops lige inden de nåede den gamle bro midt i Porto (for øvrigt tegnet af selveste Hr. Eiffel).



Anders er ved at købe en billet til metroen.


Kort over Porto.


Jan, Eli, Lasse og Anders venter her på Metroen.


Portos Metro.


Udsigt fra Hr. Eiffels bro, hvor vi kunne se det første fly gennemflyve banen.



Hele byen var proppet med mennesker da dette er en af de helt store begivenheder i Porto, og overalt lang floden var der tæt pakket af mennesker. Der var foruden selve Air Race - opvisninger med forskellige fly og helikoptere. Vi havde sammen med nordmændene, der tog til Leixoes nogle dage før os, fundet os en cafe på en skrænt ned mod banen, hvor vi sad og have en fantastisk udsigt ud over banen og selve byen. Skygge, mad og drikke og god underholdning - så blev det ikke meget bedre….
Porto som de fleste nok ved, en gammel by – og vi har alle været betaget af de gamle bygninger, smalle gader og stejle bakker midt i byen. Det er spændende bare at gå rundt i byen og kigge uden noget egentligt formål. Den er utroligt hyggelig og er man til Portvin må denne by nok være lidt af en seværdighed da det lader til a de laver mere af den drik end noget andet hernede.


Et af de fly der fløj gennem den sidste pylon perfekt.


Hawk jetfly flyver ind imellem hinanden.


Endnu en farlig manøvre af to Hawk jetfly.


En flot formation.


Her ses hvor tæt de fløj på jorden.


En af deltagerne i den ene ende af banen.



Efter dagens indledende runder skiltes vi med nordmændene, og vi tog videre ud for at lave lidt research på Porto´s barer og musiksteder….


Anders og Lasse nyder her et kopiband og billige øl.



Senere på aftenen kom der mange flere koncert-gængere.



Gaden ved floden og Hr. Eiffels bro i baggrunden.


Vandpibe og øl... så var dagen komplet.



Venligst,
S/Y Dania

0 kommentarer:

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP