Tsunami, og 75% av i munden vand!....

>> onsdag den 20. januar 2010

Prickly Bay - Grenada
Onsdag d. 13 januar 2010

11° 59.884 N
61° 45.682 W




Noget af det første vi blev gjort opmærksom på da vi ankom til Grenada var at der havde været en Tsunamiadvarsel i Caribien, grundet det tragiske jordskælv på Haiti! Vi fik bekymrede sms og mails fra familie med opfordringer om at vi lige skulle ringe hjem (gerne hurtigt). Vi havde ikke hørt om nogen advarsel, og i er dermed bedre opdateret derhjemme i Danmark end vi er her i Caribien. Vi har ikke mødt større bølger end normalt og advarslen blev da også hurtigt trukket tilbage. Vi er godt nok i Caribien men vi er omkring 1200 km væk fra Haiti så vi regner med at det skal være noget af en bølge hvis vi skal blive berørt af den. Det er en tragisk hændelse for Haitis befolkning, som i forvejen ikke havde det for nemt, men vi er osse glade for at en Tsunami ikke har ødelagt endnu mere for de omkringliggende øer. Til foråret vil vi komme ganske tæt på Haiti og vil naturligvis følge nøje med i hvordan situationen er på det tidspunkt.

Den første ankerbugt vi besøgte på Grenada var Prickly Bay som ligger tæt ved Grenadas hovedstad St. George som i sig selv er en rigtig smuk og spændende by. Nu er vi også i nærheden af det som Caribien også er kendt for nemlig Mega Yachts- kæmpe store motor og sejlbåde. Byen lever også godt af store Krydstogtskibe der ligger til hver anden dag og ud vrimler 2000-3000 tourister der måske har 5 timer i byen/øen hvorefter de igen forsvinder. Ikke specielt appellerende for os som langturssejlere, der ikke rigtigt kan få nok tid de forskellige steder vi besøger men sådan er mennesker jo forskellige. Befolkningen er her på Grenada er engelsktalende og mørke som på Tobago, de er ligeså venlige og hjælpsomme, men vi kan godt mærke at øen er mere afhængig af turisme, og der bliver trukket lidt mere i os, og folk er mere ude efter vores penge. De fleste antager at vi er fra et af de store krydstogtskibe, og bliver lidt overraskede når de hører at vi er på en sejlbåd fra Danmark.

Øen har en del gamle fort fra tiden hvor de var koloni. Grenada blev selvstændig så sent som 1974 efter at have været under britisk styre. Den daværende præmier minister som var en del af en revolutionær regering, blev tvunget af posten og derefter henrettet på fortet. Dette skabte et stort oprør blandt befolkningen som resulterede i at den amerikanske hær måtte gribe ind for at få styr på landet…

Herunder er nogle billeder fra vores tur til fortet.

























På øen er også en forladt lufthavn ”Pearls airport” med to gamle russiske fly- blandt andet en gammel Antonov. Flyene er ved at være godt plukket for dele af lokale, men det var stadig sjovt at kravle rundt i og på de gamle fly, også den gamle landingsbane ligger tilbage, og de lokale bruger banen til at køre ræs med tunede biler flere gange om året.


En tur i Maxi Taxi, for at komme videre ud til Rom destilleriet.


Anders... dyrenes ven!











Endnu en god reklame for Aeroflot!

















Alt imens Dennis tog dette billede, råbte Anders: "Dennis det er en TYR!!!"




Lidt nord for den forladte lufthavn ligger Grenadas ældste rom distilleri ” River Antoine Rum Distellery” som er fra 1785. Produktionen foregår på præcis samme måde som dengang, og det var en sjov oplevelse at se hvordan man i Caribien producerer rom af sukkerrør. Efter en guidet rundtur på produktionen fik vi lov at prøvesmage sagerne. Blandt andet en 75 % lys rom – som efter vores mening nok ikke bør drikkes rent, men blandes godt op med cola!



Denne cylinder viser alkohol niveauet på rommen.





Alkohollen er midt i gæringen.


Stedet var ikke så klinisk rent, som på danske destillerier, så selv gekkoer fik lov til at vandre rundt.


Det første kar, som saften for sukkerrørene kommer ind i.


Den gamle og originale sukkerrørspresser, som stadig bruges den dag i dag. Det drives af vand fra floden ved destilleriet.

Mange af de steder vi har besøgt her på øen ligger langt fra vores ankerbugter, men Grenada her et helt fantastisk bus-system bestående af et hav af Toyota Hiace minibusser der kører en fast rute og koster ca. 5 kroner at bruge (2,5 Eastern Carribbean dollars). Vi har på intet tidspunkt ventet længere end 5-10 minutter på sådan en bus- så vi må sige at transport er meget nemt her på Grenada. Da det er privatejede busser gør de meget ud af at ”pimpe” dem med navne, cromlister og dikkedarer, og indendørs er der ofte store malerier på loftet…. Mange af dem kører som død og helvede, på de ofte små og smalle veje og laver nogle til tider lidt for spændende overhalinger. Bente har udtænkt at vi bør tage de ældste busser da de er meget langsommere og det har indtil videre holdt stik, de kører meget pænere…..



Venligst,
S/Y Dania

0 kommentarer:

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP