Den flyvende Djævel

>> onsdag den 20. januar 2010

Gran Mal bay - Grenada
Mandag d. 18 januar 2010

12° 04.234 N
61° 45.307 W


Jo mere vi har snorklet på koralrev, des mere har vi hungret efter, at komme se nye og flotte undersøiske landskaber. Netop derfor var næste destination enkel at vælge. Vi havde læst om et museum, med 70 menneskeskulpturer, der var i 1:1 størrelse. Ikke nok med, så var de alle sammen placeret under vandet, imellem koraller og på forskellige dybder. Målet med dette undersøiske museum er, at der med tiden skal være op mod 400 forskellige skulpturer. Vi vidste på forhånd, at vi ikke ville kunne se alle, da vi med dykkermaske og snorkle og derved uden iltforsyning, kun kan dykke ned på omkring 10 meters dybde. Når først vi kommer derned, skal vi jo´ også op igen, så derfor er vi ikke helt så udholdende, som hvis havde hele dykkerudstyret på.

I nærheden af dette museum, er en bugt ved navn Gran Mal Bay. Her smed vi anker og Anders og Dennis, tog ind til den nærliggende restaurant, hvor de spurgte til museets placering.

Dagen efter, var alle tidligt ude af fjerene og gjorde sig klar til ”ekspedition undersøisk museum”. Dingyen blev pakket og stævnen vendt i nordlig retning. Efter en smule søgen da vi kom til området, og da vi netop skulle til at fortøjer til en moring bøje, så vi en stor skygge glide gennem vandet under os. Anders råbte: ”Mantaray, mantaray” og derefter gik der ikke lang tid, før end alle var i vandet. Lasse var første mand i vandet og kunne hurtigt kalde på os andre, således vi alle kunne se hvilket væsen, der var i dybet. Det vi så dernede, var en 3 meter bred Djævle Rokke, som til trods for sit navn, ikke er andet en stor planktonspiser. Det var et fantastisk syn, at se den glide gennem vandet, nærmest som om den fløj. Den bevægede sig roligt i store cirkler, og selvom det så langsomt ud, så var det svært at følge med den. Flere af os kom meget tæt på den, men Anders var på et tidspunkt ikke mere end en halv meter fra dens vinger. Vi var kommet for at se på menneskeskabte statuer, og det første vi stødte på, var dette prægtige væsen, som vi længe havde drømt os at se i virkelig live.


Djævlerokke - billederne er taget fra internettet.







Efter denne episode, begyndte vi at snorkle videre, og fandt hurtigt frem til de mange fine skulpturer i dybet. Det var en helt ny dimension at have noget konkret at lede efter. Det var nærmest som at være på skattejagt. Hver enkel skulptur var nu blevet en del af det levende koralrev. Revet voksede uden på skulpturerne og fiskene havde fundet sig til rette med de nye trygge gemmesteder. Alt i alt en fantastisk idé, som viser at det menneskets kreativitet, godt kan gå hånd i hånd med naturen.

Hvis i har lyst til at se billeder herfra, kan i bruge dette link. Hvis i har lyst til at se film herfra, kan i bruge dette link.



Venligst,
S/Y Dania

0 kommentarer:

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP